Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csónakos Pergető OB - 2018. - 5. forduló - beszámoló

Csónakos Pergető Országos Bajnokság
5. forduló
2018. október 28.
Deseda
A Colmic-Herakles támogatásával,
a Kaposvári Sporthorgász Egyesület  rendezésében

Az idei záró fordulónak Kaposvár mellett a Deseda-tározó adta a verseny helyszínt. A tározó a Deseda-patak völgyzáró gátas duzzasztásával jött létre. A patak északról táplálja az így keletkezett tavat, délen pedig a völgyzáró gát helyezkedik el. Számos egyéb pergető versenyt rendeztek már itt, OB is volt már ezen a helyen, így a versenyzők egy része szinte hazajár ide versenyezni. Ez a helyzet arra késztette a rendezőket, hogy próbáljanak más versenypályát kijelölni a hatalmas tározón, ami a versenyzők számára kevésbé ismert. Ezzel próbálják kiegyensúlyozni a nyerési esélyeket.
A versenyt megelőző szokásos két edzésnapra a rendező Kaposvári Sporthorgász Egyesület vendégül látta a versenyzőket, mivel a tározó nem szerepel az országos horgászsport jegyben. Köszönjük Nekik!
Vasárnap reggel regisztráció után még egyszer utoljára együtt csónakba szállt az OB mezőnye, hogy a 2018-as év helyezettjei kiderüljenek. Az új szabályzat szerinti indulást, már rutinszerűen hajtották végre és elkezdődött az utolsó 6,5 órás horgászat. Az időjárás az utolsó versenynapra nem sok jót ígért. Beerősödő déli szél, emelkedő légnyomás, majd kora délután süllyedőbe fordult át, nem igazán horgászni való idő. A fordulók végén úgyis kiderül majd a halak reakciója.
Nyolc órakor elrajtolt az első csoport és utána a szabályzat szerint a többi négy is beszállt a versenybe. Negyed kilenckor már megérkeztek az első fotók a fogásokról, aztán pedig egyre ritkábban. A változó időjárás és a beerősödő déli szél elvette a halak kapókedvét. Viszont az elektromos motorokkal felszerelt csónakoknak nem kis gondot okozott. A mérlegelő csapat ennek ellenére becsületesen helyt állt, végezte a dolgát, a forduló végéig.
A fogásokról beérkező fényképek izgalmas végjátékot ígértek. A dobogóra esélyes csapatok egymást előzgették a halfogások közben és volt még egy nagy mumus ezen a fordulón, mert ebben az évben már számos harcsa is horogra került a versenyek közben. Egy 80-90 cm-es bónusz harcsa teljesen átrendezheti a végső sorrendet. A verseny végére számos csónak még fogott hallal érkezett vissza a kikötőbe, így egy kicsit elhúzódott az értékelés a mérlegelés miatt. Közben a versenyzők az izgalmunkat enyhítendő tevékenységet folytattak: megebédeltek a „csipet csapat” által gondosan készített főzelék sűrűségű gulyásából.
Elkészült az értékelés. A záró fordulót Brogyay Péter Pál – Szarka-Kovács Tamás nyerte. A Tóth László – Oláh Péter páros végzett a második helyen. A harmadik helyet az utolsó percekben fogott méteres harcsával – ami a forduló legnagyobb hala is volt-, Virág Balázs – Kovács Tamás szerezte meg.
A Péli Zoltán emlékkupát idén szintén ez a páros vihette haza.
A 2018-as év bajnok párosa egy pont előnnyel Tóth László – Oláh Péter. Ezüstérmes csapat Deák Ferenc – Hipszki Róbert. A bronz csapat Koncz Dávid – Sztahovits Péter lett.
Az idei évben új szabályzatot vezettünk be, aminek a világbajnokság szabályzat az alapja, így a versenyzőknek és a rendezőknek nagyobb odafigyeléssel kellett tevékenykedniük. Természetesen így is akadtak kisebb döccenők, de ezeket javítani fogjuk. Köszönjük az országos bajnokságban minden résztvevőnek, a versenyzőknek, a rendezőknek, a segítőknek és a szervezőnek a munkájukat. Külön köszönet illeti Nagy Krisztiánt a Colmic-Herakles forgalmazójának a Csónakos Pergető Országos Bajnokság támogatásért.
 

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 7
Összes: 1280122
Hónap: 5384
Nap: 191