Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csónakos Pergető OB 2016. III. forduló - Beszámoló

Országos Csónakos Pergető Bajnokság
III. forduló
2016. augusztus 28.
Velencei-tó, Agárd, MOHOSZ Kirendeltség

 

          A Csónakos Pergető OB III. fordulójának helyszíne a Velencei-tó, bázisa a MOHOSZ agárdi kirendeltsége volt. Itt, mindjárt az elején szeretnénk a kirendeltség vezetőjének Sarf Gyurinak megköszönni a segítségét, továbbá dolgozóinak lelkes munkáját: Gránitz Karcsinak aki a verseny technikai hátterében segített, Viniczai Marinak aki lebonyolította a szállással, csónakbérléssel, étkezéssel, kapcsolatos teendőket, valamint  finom süteményekkel is kényeztetett bennünket. Köszönjük a halászati őröknek: Szőllősi Janinak, Illés Árpinak és Bozai Zsoltinak, akik a mérlegelő csónakokban álltak helyt a verseny ideje alatt. Külön köszönet jár még Kovács Tamás - Takács Kornél versenyző párosnak, akik egy szokványos ételt, nem szokványos módon agyag köcsögökben készítettek nekünk meglepetésként szombat esti vacsorára.
          Velencei-tó… – híresen-hírhedt rapszódikus versenyhelyszín agyafúrt balinjaival, a nád tövén rejtőzködő csukáival, a semmiből előtűnő süllőivel és a néha mindenhol fogható, máskor meg nem található sügereivel…  Az idei csapadékos időjárásnak köszönhetően a magas vízállás még nehezített a versenyzők helyzetén. Jó pár éve versenyzünk a tavon és ez az a hely, ahol igazán senki nem mehet biztosra. Ezen változatos körülmények miatt nem a legkedvesebb versenyhelyszínre érkeztünk.
         Péntek reggel kijelölésre került a végleges versenypálya, amit a versenyzők már korábban a kiírásban megkaptak. Pénteken egész nap, szombaton délután kettőig ismerkedhettek a pályával, bejárhatták a nádöblöket, kereshették a számukra megfelelőnek tetsző horgászhelyeket.
          Ez a forduló is kora hajnalban kezdődött, amit a halak kora reggeli kapókedve és a délelőtti hőség is indokolttá tett, így fél hétkor már csobbanhattak is a csalik a vízbe. Már az első órában történt számos mérlegelés biztató előjelnek mutatkozott a verseny kimenetelére vonatkozóan. A tó a kedvesebbik arcát mutatta a reggeli órákban, amit a szaporodó fogási eredmények igazoltak. Kíváncsian vártuk, hogy a meleg beköszöntével vajon mi fog történni! Folytatódik-e az eredményes horgászat vagy megáll és egy-egy szerencse hal beesik valamelyik csapatnak? A versenyzők szerencséjére a Velencei-tó ezen a napon végig bőkezű anyaként gondoskodott a versenyzőkről, számos hal-gyermekét kölcsönadta egy-egy mérlegelésre. A forduló fő hala a csuka volt, amiből sikerült egy kapitális példányt is kiemelni. A második helyen a balinok végeztek, őket inkább a reggeli időszakban lehetett becsapni. Harmadik helyen végeztek a sügerek, majd a süllők jelentek meg párosan a negyedik helyen. Fél egykor lefújtuk a versenyt és amíg a versenyzők ebédeltek és tapasztalatot cseréltek, addig megtörtént a kiértékelés, majd ebéd után az eredményhirdetés, amit a számos fogás miatt a versenyzők már nagyon vártak. A dobogós helyezettek átvették a kupákat és Móri Istvántól (Webfishing Center KKt.) a forduló támogatójától a nyereményutalványokat.
          Összegzésként: egy halban, fogásokban bővelkedő izgalmas horgászatban volt része a versenyzőknek. A Velencei-tó kényeztetett bennünket a hétvégén, hiszen a három forduló statisztikáit nézve ez a verseny áll az élen. És elmondhatjuk mi is hasonlóképpen, mint a filmek zárszavában szokásos: a horgászat ideje alatt a halaknak az ijedtségen és az embereknek a fáradtságon kívül nem esett bántódásuk… :)

          Találkozunk a IV-V. fordulós hosszú hétvégén Tiszafüreden!

                                                                                                                                                                                                                                                                        Mészöly Sándor

                                                  szövetségi kapitány

A beszámolóhoz még több fotó!
itt: http://www.halfogok.hu/fenykepek/2016.08.28.---csonakos-pergeto-ob---velencei-to/

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 2
Összes: 1291327
Hónap: 4024
Nap: 170