Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csónakos Pergető OB 2016. IV.- V. forduló - Beszámoló és eredmények!

Országos Csónakos Pergető Bajnokság
IV-V. forduló
2016. október 22-23.
Tisza-tó, Tiszafüred

 

          A dupla fordulóval végjátékhoz érkezett az idei versenysorozat. Az idei nagy létszámú induló miatt, még az összetettben jól állók sem dőlhettek hátra kényelmesen, hiszen csak egy fordulóban érjenek el rossz eredményt, máris tovatűnik a biztosnak hitt helyezés. Ezért voltak, akik már kedden vallatták a IV. forduló Tisza-folyó 4 km-es szakaszát. Ezekhez a szorgalmasan edző versenyzőkhöz, aztán csatalakozott péntekre a mezőny 99%-a. A szombat reggeli sorsolásnál 30 csapatot, köztük egy vis maior-ral versenyző csapatot regisztráltunk.
A csapatok a X-es öblítő csatornán keresztül kihajóztak az élő Tiszán lévő versenypályára, majd kezdetét vette a 4. versenynap hat órás időszaka. Az időjárás megkönyörült rajtunk, hiszen az egy napja tartó eső lecsendesedett, majd teljesen abbamarad és 11 óra körül elvonultak a felhők és kisütött a nap.
A mérlegelő csónakoknak már korán dolgozniuk kellett, hisz a versenyzők egyre-másra fogták a halat, számos fogás esett. A Tiszafüredi Sporthorgász Egyesület tagjai, akik most mérlegeltek először, meglepődtek, hogy ez a 6 órás mérlegelés milyen kemény munka.
14 órakor lezárult a forduló a versenyzők kiérkeztek a Városi kikötő mólójához, ahol már várta őket a szombati ebéd szarvas pörkölt képében. Amíg a versenyzők ebédeltek, addig elkészült az összesítés, majd jött az eredményhirdetés. Ezt a fordulót a Kanálka Kft. tulajdonosa Kanalas Edit szponzorálta. A versenyző hölgyeknek külön ajándékkal, a többi versenyzőnek pedig egy „csali-csomaggal” kedveskedett, majd a dobogósoknak átadta a nyereményutalványokat.
A III. helyen végzett a Nikodém Miklós – Szegedi György páros, II. helyen Sztahovits Péter – Nagy András, végül I. helyezett csapat a Fürtös Attila – Szilágyi Zoltán páros lett. A versenyzők összesen 133 db értékelhető méretű halat fogtak. A IV. forduló után az első két helyen végzett páros, még összetettben szoros állásban van a jó helyezésért, így izgalmas V. forduló elé nézhettünk.

Az V. forduló:
Vasárnap csípős, ködös reggelre ébredtünk. A látótávolság 50 és 100 méter között volt a Füredi-holtágon. A korai idő és az erős köd miatt fél órával később vágott neki a tegnapi mezőny. A szombati pozitív időjavulással ellentétben a vasárnapi köd makacsul kitartott. Fél 11 tájt szakadozni kezdett a köd, megnövekedett a látótávolság, a versenyzők már nem csak hang, hanem a szemük után is tudtak tájékozódni. Az időjárásváltás miatt a halak kapó kedvében is változás állt be. A tegnapi nappal ellentétben, így a mérlegelők csak 94 db halat tudtak befektetni a mérlegelő csövekbe a verseny végéig. Elesett az év hivatalosan mért legnagyobb hala is - egy 104 cm-es csuka-, amit Farkas Attila fogott. A forduló vége egyben az idei Országos Csónakos Pergető Bajnokság végét is jelentette.
Míg a versenyzők az idei év versenysorozatának utolsó ebédjét fogyasztották egy gazdagan elkészített húsos káposzta formájában, addig folyt az eredmények számolása. Ez nem csak az V. forduló értékelését, hanem a Péli Zoltán emlékkupa és az OB összetett eredményeit is jelentette. A forduló szponzorának a Balzer Kft. tulajdonosának Kovács Lajosnak volt egy meglepetése a versenyzők felé. Bemutatta a 2017-es pergető bot családot. A bemutató egy meglepetés alapjául szolgált, mert amiről a versenyzők nem tudtak, hogy a legtöbb halat fogó horgász, különdíjként megkapta a neki legjobban tetsző botot. Kemecsei Zoltán 7 db hallal, meglepődött boldog tulajdonosa lett a kiválasztott különdíjnak. A Péli Zoltán emlékkupához idén a Horgászdepó biztosította a vásárlási utalványokat, ezt a két forduló legjobb összetett eredménye alapján Csóka Antal - Kemecsei Zoltán páros nyerte.
Majd megtörtént az V. forduló eredményeinek kihirdetései is, miszerint a III. helyen végzett Csóka Antal – Kemecsei Zoltán páros, a II. helyezett csapat Berecki Kitti Szandra – Bódi Zoltán páros, végül az I. helyezettek Elek Gyula – Orbán Ferenc Attila lettek. A dobogósok vásárlási utalványai mellett a mezőny csapatainak Kovács Lajos meglepetés csomagot adott át.
Jött a várva-várt összetett eredmény hirdetése, miszerint a 2016-os év Magyar pergető bajnokai: Sári György – Szappanos Zoltán lettek.
II. helyen pontazonossággal, de jobb helyezési számmal Fürtös Attila – Szilágyi Zoltán végzett. III. helyen végzett pontazonossággal, de kisebb helyezési számmal Gégény Viktor – Bosánszky Péter állt. Polyák Csaba az OVHB titkára átadta a helyezetteknek a kupákat és érmeket. Elkészültek a szokásos, fotók, filmes riportok is.
Majd gratulációk, búcsúzkodás, pakolás után egyre többen elindultak hazafelé…
Aztán robban a bomba! Egy versenyzőpáros jelezte, hogy a szombaton egyedül versenyző horgásznak vasárnap reggelre sem érkezett meg a párja, így az ő V. fordulós horgászata érvénytelen.
És, hogy ez miért csak az eredményhirdetés után derült ki? Mert a „tisztelt” versenyzőtársunk a jelen nem lévő párja nevére íratta a fogását. Értékeléskor ezért nem derült ki ez a hiányosság. Így egy nagyon kellemetlen szituáció állt elő: a szabálytalan versenyzés miatt újra kellett értékelni az V. forduló eredményeit és így az összetettben is változás állt be. A Magyar bajnok továbbra is a Sári – Szappanos páros, de a II. helyen egy pont előnnyel a Bosánszky Péter – Gégény Viktor páros végzett és így a III. egy pont hátránnyal a Fürtös Attila – Szilágyi Zoltán lett.
Minden versenyzőnek, minden horgásztársunknak, aki elejétől-végéig tisztességgel küzdötte végig ezt az öt fordulót, köszönjük a kitartását, szeretettel várjuk a 2017-es évi versenysorozatban! Valamint külön köszönjük az öt forduló helyszínein segítő emberek munkáját a versenyek rendezésében és lebonyolításában!

                                                                                                                                                                                     Mészöly Sándor                                                                                               szövetségi kapitány


EREDMÉNYEK:
IV. forduló
V. forduló
Összetett 2016.


FÉNYKÉPEK:
http://www.halfogok.hu/fenykepek/2016.10.22-23.----csonakos-pergeto-ob--tiszafured/
 

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 5
Összes: 1280125
Hónap: 5385
Nap: 187