Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HOFESZ gyerek-horgásztábor 2017., Kalocsa, Meszes-Beach

HOFESZ – Gyerek horgásztábor
2017. július 3-5.
Duna, Kalocsa, Meszes-Beach

 

A HOFESZ (Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetsége) jó pár éve a nyári szünidőben, több turnusban egyre növekvő érdeklődéssel és létszámmal rendez horgásztábort gyerekeknek. Már a tavalyi évben tettünk egy kísérletet, hogy a nagyobb gyerekeket bevezessük a pergetés tudományába, de azt a Duna egy váratlan áradással-apadással (ami 2 méteres szint különbséget jelentett) lehetetlenné tette. A mostani időjárás és a vízállás megfelelőnek ígérkezett. Így aztán hétfőn Harangozó Imi vezetésével megérkezett az első dunai különítmény három fiú és egy lány személyében. Edvárd, Bálint, Kilián és Cintia a székesfehérvári heti turnusból alkalmasak voltak arra, hogy a Dunát és a dunai horgászatot megpróbáljuk velük. A rövid három napos kiruccanás célja a rakós botos horgászat gyakorlása és pergető módszer megpróbálása.
A megérkezést követően, lepakolás, táborverés, majd beköltözés a sátrakba. A területi jegyek kitöltése után, a helyi horgászrend, a Duna partján és a csónakban való viselkedés szabályairól kaptak ismertetést a fiatalok. Átvették a Viza 2003 Kft. által felkínált etetőanyagból, úszókból, pasztából álló DRAGON csomagot.
Aztán jött a fizikai ismerkedés a folyó sodrával és a zátonnyal. Kipróbálták a távolságmérőt, amivel kiderítettük, hogy a Duna több, mint 500 méter széles ezen a szakaszon. Szabadprogrammal, strandolással zártuk a napot.
Másnap, a foktői kőzárás mögötti csendesebb vízben próbáltak Imi vezényletével rakós-botos pecát gyakorolni. De hiába a megfelelő földrajzi körülmény, a halakat nem sikerült beállítani, így kora délután otthagytuk a fukar horgászhelyet és beköltöztünk a tábor alatti kőgátra. A meglepetésként érkező Pecatúra tévés stábja már itt találta a gyerekeket horgászat közben. Készítettek velük riportot a parton, majd csónakba szálltunk és igyekeztünk egy kis pergetős anyagot is megörökíteni. Amíg a békés halak szerepelni akartak a filmen, addig a ragadozók szégyenlősen nem mutatkoztak. Aztán eljött az este, a stáb haza felé indult, a gyerekek bebújtak a sátrakba  a napi kalandokat kipihenni.
Szerdán, mivel a kőzárás jól adta a halat újra rakós botos horgászat kezdődött. A Duna az előző napi horgászathoz képest szűkmarkú volt, de megsüvegelendő a gyerekek kitartása. Hiába volt a szorgalmas horgászat, az előző napon elejtett pontyokhoz és keszegekhez nem sikerült újabb méretes halakat zsákmányolni. De az aznapi vacsora a horgásztábor lakói által fogott halakból készült Árpi bácsi szakácstudománya által. A finom bajai halászlé, hagyományosan gyufatésztával tálalva került az asztalra. A nap zárását a kövön megjelenő balinok tették izgalmassá, amit a gyönyörű naplemente ideje alatt, a vízben térdig állva próbáltunk zsákmányul ejteni. Több akasztás és lemaradt hal borzolta a kedélyeket. Fürdés a Dunában és eljött a szokásos takarodó.
Elérkezett a rövid kirándulás utolsó napja, ami már csak egy fél napból állt, amit pergetéssel töltöttek a horgász-nebulók. A horgászat után táborbontás következett és véget ért a rövid dunai kirándulás.
Várjuk a jövő évi folytatást!


Fényképek:
http://www.halfogok.hu/fenykepek/2017.07.03---07.06---kalocsa--gyerektabor/

M4 Pecatúra 29. rész (15perc 05-től!  - HOFESZ gyerektábor Kalocsán)
http://www.mediaklikk.hu/video/pecatura-29-resz/

 

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 6
Összes: 1280133
Hónap: 5390
Nap: 191