Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


II. L&K Kupa – II. forduló Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága – IV. forduló

II. L&K Kupa – II. forduló

Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága – IV. forduló
 

A verseny típusa: csónakos, páros, nyílt nevezésű pergető horgászverseny

A verseny helyszíne: Balatonboglár, Bugaszegi Horgásztó

A verseny időpontja: 2019. november 09., szombat

Az adott napon az II. L&K Kupa 1. fordulója, Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnokságának III. fordulója kerül megrendezésre.

A verseny rendezője: Dél-Balatoni SHE

Gyülekező: Bugaszegi Horgásztó halőrház

Nevezés:

- e-mailben a stakiszkft@gmail.com e-mail címen

- telefonon: +36 30 / 9394 - 014 telefonszámon

Nevezési határidő: 2019. november 07., csütörtök, 14:00

Nevezési díj: 12.000.- Ft / csapat

A nevezési díjat 2019. november 07-ig kell a verseny szervezőjének befizetni!

A nevezési díj utalható a Dél-Balatoni SHE számlájára.

Számlaszám: 67000193-11005463-00000000, a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni, hogy II. L&K Kupa, a versenyzők és a csapat nevét! Utalás esetén is szükséges benevezni.

A versenyen saját csónakkal vagy a verseny rendezőjénél igényelt csónakkal lehet indulni. A verseny rendezője a versenyre 15 db csónakot tud biztosítani, melyeket a nevezés sorrendjében regisztrálunk a csapatoknak. Az igényelt csónakok bérleti díja 2.500.- Ft / csónak. Saját csónakkal a nevezési határidőig folyamatosan lehet jelentkezni!

Egyéb információk:

Stanka Gábor, elnök +36 30 / 9394-014

Részletes program:

06:00 – 06:30                 gyülekezés, regisztráció, reggeli

06:30 – 07:00                 tájékoztató, sorsolás

07:00 – 07:45                csónakkiadás, felkészülés

07:45 – 08:00                rajtszám szerinti indulás a versenypályára, felkészülés a versenyre

08:00 – 13:00                VERSENY

13:30 – 14:00                Ebéd

14:00 -                             Ünnepélyes eredményhirdetés

VERSENYSZABÁLYOK:

1. A versenyre 2 fős csapatok nevezhetnek. A csapattagok fogásainak pontjai összeadódnak, így kerülnek értékelésre. A csapattagoknak érvényes magyar állami horgászjeggyel kell rendelkezniük!

2. A versenyen az első három helyezett csapat, a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó horgász kerül díjazásra.

3. Robbanó (benzin) motor használata nem engedélyezett. Elektromos motor használata megengedett, de azokról, továbbá az akkumulátorokról és a csónaksúlyokról a versenyzőknek kell gondoskodni.

4. A rajtszámokat sorsolással döntjük el. Sorsolási sorrend a befizetési sorrend alapján kerül meghatározásra. A verseny folyamán a rajtszámokat jól látható helyen kell viselni.

5. A horgászhelyeket a kisorsolt rajtszámoknak megfelelően, egymást követő indulással lehet megközelíteni, elfoglalni. Az indulási sorrend betartása kötelező, előzés nem engedélyezett.

6. Horgászni a Bugaszegi Tó teljes területén lehet, a másik csapattól 20 m oldal távolságban, rögzített csónakból, más versenyzők zavarása nélkül, egyetlen műcsalival szerelt, kézben tartott bottal lehet. A partot meg lehet közelíteni! A horgászhely a kijelölt pályán belül a verseny ideje alatt tetszőlegesen változtatható, és a csónakban bármennyi felszerelt bot lehet.

7. A versenyen a halradar használata engedélyezett.

8. A külső akadással fogott hal a versenybe nem számít bele, és azonnal vissza kell helyezni a vízbe! Merítő szák és pontyzsák használata kötelező! Vágóhorog használata nem engedélyezett. A szabályosan fogott halakat kíméletesen, pontyzsákban élve kell tartani a mérésig. Szájbilincset használni tilos! Mérés után minden halat vissza kell engedni! A verseny eredményébe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott hal(ak) számítanak.

9. Mérlegelés: eredményes fogás után minden esetben a szervezők által biztosított láthatósági mellényt fel kell venni, a mérlegelők csónakkal a versenyzőhöz mennek, és a halat regisztrálják, lemérik, lefényképezik. Elpusztult hal a versenybe nem számít bele! A kifogott „egyéb” halat azonnal és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe! Méréskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a szervezők döntenek a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!

10. Pontozás: a szabályosan kifogott balin, csuka, harcsa, süllő cm-ként 1 pontot + 10 bónusz-pontot ér. A halak az orrcsúcstól a farokúszó végéig kerülnek mérésre.

A végső sorrend az így szerzett pontok alapján dől el. A legtöbb pontot elért csapat nyeri a versenyt!

11. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó csapat a kedvezményezett. További egyezés esetén a nagyobb rajtszámmal rendelkező csapat a kedvezményezett.

12. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. Kivéve a szervezők által felkért fényképész, operatőr.

13. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A szervezők a versenyen esetlegesen bekövetkezett balesetekért és keletkezett bármilyen károkért felelősséget nem vállalnak.

14. Jogorvoslat: a verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogorvoslatnak helye nincs.

15. A szervezők a versenyből kizárják azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.

16. A Szervezők nem kötelesek automatikusan minden nevezést elfogadni.

17. A Szervezők a változtatás jogát fenntartják!
 

II. L&K Kupa és Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága
 

A II. L&K Kupa 2 fordulós (I. forduló – 2019. november 09., Bugaszeg, II. forduló – 2019. november 10., Deseda),
Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága 4 fordulós (I. forduló – 2019. március 31., Bélavár, II. forduló – 2019. szeptember 29., Deseda, III. forduló – 2019. november 09., Bugaszeg, IV. forduló – 2019. november 10., Deseda) verseny.
Mindkét versenyen minden forduló külön is értékelésre kerül. Az adott verseny összes fordulójában való részvétel a feltétele a végső eredménybe való számításnak. Az adott fordulóban elért helyezések alapján a csapatok helyezési számokat kapnak. A fordulók során szerzett helyezési számok összeadódnak, és a verseny végeredményét adják. A versenyt az a csapat nyeri, aki a legkevesebb helyezési számmal rendelkezik.
Az II. L&K Kupa I. (Bugaszeg) fordulójával kapcsolatos információk a http://bugaszegito.hu/old/ oldalon, vagy a +36 30 / 939 – 4014 telefonszámon érhetőek el.

 

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 19
Összes: 945013
Hónap: 40266
Nap: 1296