Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


II.Parti Pergető OB selejtező - Nádor-csatorna - Beszámoló

II. Parti Pergető OB selejtező
2018.05.05.
Nádor-csatorna

Az újraélesztett parti pergető bajnokság második éves lett. A tavalyi nagyszámú jelentkező miatt az idén több helyszínre szerveztük a selejtezőket. Az ország keleti részén a Nagykunsági-főcsatorna, nyugati országrészen a Nádor-csatorna, a déli részen a Sió szekszárdi szakasza adta a helyszínt. A Nádor-csatorna Székesfehérvár és Sárszentmihály között folyik, többnyire észak-déli irányban, majd Sárvíz néven Sióagárdnál becsatlakozik a Sióba és a Gemenci erdőn keresztül eléri a Dunát. A Nádor-csatorna a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetségének kezelésében van. A selejtezőre kiválasztott szakaszon csak a csatorna jobb partjáról lehet horgászni, mert a másik terület tájvédelmi körzet.
A verseny előtt négy héttel a rendezők fogható méretű csukákat telepítettek erre a szakaszra, bízva benne, hogy főszereplők lesznek a selejtezőn. A verseny napjára a pálya megfelelő módon elkészült, a két híd által határolt szakaszon egy alsó és egy felső szektor került kijelölésre és a versenyzőknek mind a két szektorban horgászniuk kellett, ahogy a szabályzat előírja. A telepítés és a forduló között eltelt időben a Nádor-csatorna kb. 40-60 centimétert apadt, így várhatóan az alsó mélyebb szakasz lesz az eredményesebb. Erre a helyszínre 38 versenyezni vágyó horgász nevezett. A reggeli sorshúzásnál két egyenlő csoportba húzták a rajtszámokat és e szerint indultak saját kezdő szektorukba, melyeket kék és sárga színek különböztettek meg egymástól. A szektorok egyformán 900 méter hosszúak voltak, tehát a nyolc beindulás igen komoly távolságok bejárását mutatta előre.
A verseny napjára az időjárás sem alakult kedvezően: változó légnyomás értékek, tűző nap és folyamatos erős szél jellemezte az egész napot. Az apadástól bezavarosodott víz ezt még csak tetézte. A sekély víz kisebb súlyú, kis formátumú csalikat igényelt volna, ezeket viszont az erős szél miatt nem lehetett használni. A horgászok kénytelenek voltak nagyobb, nehezebb műcsalikat használni, amiket viszont nem lehetett a megfelelő ritmusban mozgatni, hiszen könnyen feneket fogtak. A szél miatt dobni is nehéz volt pontosan. A felső (sárga) szektor az apadás miatt gyengén teljesített, a nyolc beindulás alatt csak 1 csukát sikerült beszákolni. Az alsó (kék) szakasz adakozóbb volt, hiszen a többi halat itt fogták a versenyzők, köztük szép méretes példányokat is. A versenyzők becsületére legyen mondva, hogy a horgászatot hátráltató tényezők ellenére tisztességesen végigversenyezték a napot.
A hangulatot kicsit feldobta a meglepetés reggeli és kávé, majd a két forduló közt érkező meleg milánói borda.
Estére kialakult a továbbjutók tízes csapata, akik majd szeptemberben harmincad magukkal részt vehetnek a II. Parti Pergető OB döntőjében a Zagyva-Tarna patakokon.

Fényképalbum:
http://www.halfogok.hu/fenykepek/2018.05.05---ii.-parti-pergeto-ob---nador-csatorna/

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 6
Összes: 1280142
Hónap: 5398
Nap: 187