Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VI. Folyóvizi Triatlon, II. forduló - Kalocsa, Meszes Beach

VI. Folyóvízi Pergető Triatlon
2017. 07. 01-02.
Kalocsa, Meszes-Beach

Beszámoló

Második forduló. Az időjósok igazi nyári meleget ígértek a hétvégére és talán egy kis frontot, és záporesőt, és zivatart, és ahány portált néztünk annyi féleképpen tájékoztattak. A vízállás 60 cm áradást mutatott, de a grafikonok elég nagy +/- szórást tartalmaztak. Ezek voltak a fő előrejelzések.
A hétvégéhez tartozik még, hogy míg a Mátrai Pergetők csütörtökön már vallatták a Dunát, én a szolgálati kisgéphajó vezetői vizsgán küzdöttem és mint kiderült a Paksi Vízirendőrség három tagjával együtt, akik szintén e napon vizsgáztak. A jó sors ráadásul egy asztalhoz ültetett bennünket és így egymásnak segítettünk a vizsgakérdések megoldásában. Közben megbeszéltem velük a Triatlon és az OB fordulóit, hogy a területükön megjelenő új csónakokban a verseny résztvevői horgásznak és rendelkeznek minden ide illő engedéllyel és felszereléssel. Kértem, hogy tanúsítsanak türelmet feléjük. Ezúton köszönjük a megértésüket!
Ugyanezen a napon kinyitotta kapuit az EFTTEX. Ez egy horgász felszerelés gyártói kiállítás, ahol a gyártók és a kereskedők találkoznak. Egyesületünk két tagja Átol Péter és Aulich Valentin is részt vettek a kiállításon a Valentin Lures nevű termékcsaládjukkal és bizony komoly sikert értek el! Az egyik termékük kiállítás díjas lett. Gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk a gyártáshoz és forgalmazáshoz és köszönjük a felajánlást, amit a Csónakos Pergető válogatott felé tettek: csapatonként 100-100 db termékkel támogatják őket!
http://www.halfogok.hu/fenykepek/efttex-2017.---valentin-lures---legjobb-uj-termek-dij/

Pénteken a csapatok nagy része megérkezett, az első fordulón résztvevők kiegészültek újakkal, akiknek egy része a következő hétvégi OB fordulóra tréningezett. Szombat reggel elkezdődött a Triatlon II. fordulója. A versenyző csapatok hatalmas „elánnal és izgalommal” csaptak bele az első etapba, ami Agyi bá’ 13.00-kor feltálalt csilis babjáig tartott. A beérkező versenyzők leadták a fogási lapokat, elfogyasztották a Kállai Tomi által rendelt ebédet (ugyanis Tomi rendelte a csilis babot), majd új színkártyát kaptak a délutáni forduló fotóihoz. A fogási lapokból kiderült, hogy a Némethi Tomi és Fábián Csaba igen jól befogtak halakból több, mint öt métert. Ami jót tett Tomi lelki világának, hiszen Dunakiliti sekély, rohanó vizét harmadik évben sem sikerült megfejteni az előző fordulóban.
A csapatok nekivágtak a délutáni fordulónak, sebesen…, mint a csiga. A második etap vacsoráig, azaz 19.00-ig tartott. A forgatókönyv ugyanaz: az időben, időre visszaérkező csapatok, leadják a fogási lapokat, új színkártyát kapnak, megvacsoráznak és következik a hosszú éjszakai forduló, amit mindenki a saját elképzelése és taktikája alapján horgászik végig. Ez egy hosszú forduló két fényváltással (naplemente, napkelte) és aki itt jól horgászik akár még a versenyt is megnyerheti, függetlenül, akár az addig elért eredményektől!
Reggel 8-kor vége a versenynek, a versenyzők kikötöttek a Meszes-Beach homokos zátonyán. Leadták a fogási lapokat és míg reggeliztek elkészült a harmadik forduló és az összetett eredmények értékelése. Reggelit követően jött az eredményhirdetés.
A Triatlon II. fordulóján 23 csapat indult el, de igazából 17 csapat versenyezte végig a 3 fordulót. A 17 csapat 190 db ragadozót tudott mérlegelő csőbe fektetni és lefotózni. Ezek között volt balin, domolykó, jászkeszeg, csuka, harcsa, süllő, kősüllő. A halak összességében közel 85 métert tettek ki. A legnagyobb halat pedig egy kezdő versenyző fogta Márkus Milán, aki egy 86 cm-es harcsával büszkélkedhetett. Itt jegyezném meg, hogy Bosánszky Peti is így kezdte, két éve, ugyanitt… J
Az első három helyezett és a legnagyobb hal fogója ezen a fordulón a Colmic/Herakles tárgynyereményeit kapták a kupák mellé. A díjakat a cég teszthorgászai Kiczkó Károly és Oláh Gergely adták át. Mivel ők a harmadik helyen végeztek, először egymásnak… -:D , majd a második helyezett Szappanos Zoltán –Sári György párosnak, végül a mezőnyre 10 méter halat ráverő Némethi Tamás –Fábián Csaba duónak.

Gratulálunk a győzteseknek és a többi versenyzőnek is!
Gyúrunk Tiszaroffra, készüljetek Mátrai Pergetők, jövünk!!! :D

Fényképek a fordulóról:
http://www.halfogok.hu/fenykepek/2017.07.01-02---vi.-triatlon--kalocsa/ 

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 4
Összes: 1280116
Hónap: 5378
Nap: 188