Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VII. Folyóvízi Pergető Triatlon - Dunakiliti, Szigetköz - Beszámoló

VII. Folyóvízi Pergető Triatlon
1. forduló
2018. június 16-17.
Dunakiliti, Szigetköz

Negyedik alkalommal kezdtük a Folyóvízi Pergető Triatlon sorozatot Dunakilitiben. 18 csapat nevezett a fordulóra, ebből a csapatok közel harmada új triatlonistákból állt össze, illetve akik még nem horgászták meg Szigetköz vizeit. A Szigetköz folyóvíz szempontjából felső szakaszúnak számít, ami hétköznapi nyelven azt jelenti: gyors folyás, kanyargós zátonyokkal, sekély és mély vizű területek váltakozásával tarkított részek teszik nehézzé mind a horgászatot, mind a hajózást.
A tavalyi forduló első etapja után a résztvevő csapatok "propeller-szépségversenyt" tudtak rendezni, a különböző kisebb-nagyobb csorbulásokkal és hiányokkal tarkított csipkeszegélyű hajócsavarok között. Idén magasabb vízállás fogadott minket, az ausztriai esőzésektől viszont zavaros volt, ami azért negatívan befolyásolja az itt lakó „domolyok” kapókedvét, és még várható volt egy kis áradás és apadás is… Ezekkel az előjelekkel kezdődött szombat reggel a VII. Folyóvízi Pergető Triatlon.
Két taktika látszott jónak. Az első: az úgynevezett belső tavaknak a nyugodt, tiszta vizű horgászata; vagy a második: amit például a Meszlényi Józsiék is választottak, hogy a szélesebb, terülősebb, lassabb folyású, békésebb helyeken kereték a halakat.
Az első etap végén a második lehetőség bizonyult sikeresnek, hiszen azok a csapatok, akik ezt választották, elhúztak a mezőnytől a dobogó irányába. Ebéd után következett a második etap, itt már csak három csapat kísérletezett a tavakkal, a többi csapat az eredményesebbnek látszó taktikát választotta. Őket igazolta a második etap végén a fogási értékelés, hiszen a délelőtt első helyen végzett csapat a délutáni fordulóban csak az ötödik helyen tudott végezni.
Vacsora után következett a harmadik etap, a hosszú éjszakai forduló, ami reggel 8-ig tartott. A csapatok leadták a fogási lapokat, megreggeliztek, majd következett az eredményhirdetés és a díjak, ajándékok (zsákmány) átadása. A mi szponzorunk, Bíró János jóvoltából Lucky John termékekkel bővült.
Az első helyen, a délelőtti előnyét egy centivel megtartva (!) Meszlényi József – Káldi Zsolt végzett. Szoros küzdelemmel és a fenti okokból kikövetkeztetve egyetlen centivel lemaradva Dávid Ferenc – Antal Gábor a dobogó második fokára jutottak. A harmadik hely ettől csak 14 centiméterrel maradt el, Meszlényi Gábor – Káldi Sándor állhatott még a dobogóra. Varázslatos módon, mind a három csapat 14 darab halból érte el a különböző helyezési számot. Az érdekesség kedvéért…, volt egy negyedik csapat is, Varga Gábor – Andrási Roland, akik 14 halat fogtak.
Gratulálunk a Meszlényi és Káldi családoknak az ügyes halfogó gyerekekért, gratulálunk Dávid Ferencnek az első forduló legnagyobb haláért, ami egy 70 cm-es harcsa volt. Itt gratulálunk továbbá az újdonsült apukáknak Sári Györgynek és Antal Gábornak: a megszületett prüntyiknek jó egészséget és hosszú boldog életet kívánunk! J
Végül egy kis kijavított statisztika Jánosunknak: a versenyen horogra került sügerek, csukák, balinok, domolyok, jászkeszeg és harcsák összes száma 111 db volt, összes hossza 4251 centiméter.
Köszönjük a részvételt, találkozunk Kalocsán 3 hét múlva!

Türelmetlenkedőknek és kíváncsiaknak:
Fényképek, hamarosan a fényképalbumban...

 

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 7
Összes: 1280140
Hónap: 5396
Nap: 187