Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VII. Folyóvízi Pergető Triatlon - Kalocsa, Meszes-Beach - Beszámoló

VII. Folyóvízi Pergető Triatlon
2. forduló
2018. július 07-08.
Kalocsa, Meszes-Beach

Hetedszer jött össze a Triatlon mezőnye Kalocsán. Fűződünk ide kellemetlen, jó, és nagyon jó emlékekkel. Volt itt sok halas forduló és olyan is, amikor fél napot támasztottuk a büfé pultját, várva az eső megszűnését. Meglátjuk, a mostani forduló mit fog adni nekünk! A vízállás csütörtökön-pénteken erősen apadó, szombatra meg csendesül. A verseny lefolyását még nagy mértékben befolyásolhatja a foci világbajnokság!!! J
A második fordulóról páran igazoltan távol maradtak családi nyaralás ürügyén, de mivel új csapatok is jelentkeztek, hasonló létszámmal vágtunk neki a szombati versenynek reggel 8 óra 00-kor, mint Dunakilitin. Természetesen a csütörtökön és pénteken edző csapatok csak annyit mondtak sejtelmesen – hááát, fogtunk halat… - Milyen halat fogtatok? "Ezt" is, "azt" is!  - Mi volt az "ez"? Süllő, balin….  - Mi volt az "az"? Hát harcsa, meg jász, meg egy-két kisebb domi. Tipikus verseny előtt nyilatkozatok! :D
Majd egy órakor kiderül, hogy mit is jelent az „ez”, meg „az”!
13 órakor pontosan befutottak a csapatok, leadták a fogási lapokat és kiderült, hogy az „ez”, meg „az”, az első fordulóban 125 db halat jelentett, a fogások nagy százalékát a balin tette ki. Az első etap eredménye arra engedett következtetni, hogy a Duna kedves arcát mutatja a versenyzőknek. Az időjárást is meg kell dicsérnünk, mert a versenypálya szakaszát csak kb. 1-1,5 órás váltakozó intenzitású eső öntözte meg. Ennek nagy részét a versenyzők fedél alatt töltötték az ebédelés idején.
Az eső elálltával az ebéd elfogyasztása után ki-ki kedve szerint elkezdte a második etapot, ami vacsoráig 18 óra 00-ig tartott. Hat órakor három csapat kivételével pontosan érkeztek a versenyzők. Ennek a versenysorozatnak két fontos szabálya van: a 20 cm alatti fogások nem számítanak és időtúllépésért  (késésért), büntető pontok járnak. Minél nagyobb a késés, annál gazdagabban potyognak a büntető pontok. Ezért negyed hétkor gyanús lett, hogy valami félreértés foroghat fent. A tévedést egy telefonhívással kiderítettük, a késésben lévő csapatok valami oknál fogva 19 órára gondolták a beérkezést. A legutoljára beérkező csapat több, mint 3 méteres fogása 1 méter alá süllyedt.
Vacsora után kezdődött a hosszú forduló, másnap reggel 8.00-ig. A hosszú fordulót minden csapat más-más taktikával szokta kihorgászni. Van, aki végig a vízen marad, van, aki sötétedéskor kijön a vízről és a hajnali órákban újra vízre szállnak és vannak, akik pihenéssel töltik ki az utolsó fordulót. Ennek a versenysorozatnak pontosan ez a szabad horgászat a lényege, hogy mindenki maga dönti el, hogy szeretne-e végig horgászni. A kevés szabályt viszont szigorúan be kell tartani!
Vasárnap reggel, 8 órakor pontban megérkeztek a versenyzők, leadták a fogási lapokat, megreggeliztek, majd türelmesen vártak. A hosszabb idejű eredményszámolás gazdag fogást ígért. Elkezdődött a várva-várt eredményhirdetés és álljon itt Jánosnak a statisztika: csuka, süllő, harcsa, balin, kősüllő, jászkeszeg, garda, domolykó, sügér, azaz minden típusú halból termeltek a fiúk. A büntetőpontok levonása után 12392 centiméter hal jött össze, ez összesen 349 db halat jelentett.
Az első helyet Némethi Tamás – Fábián Csaba 1980 pont, 57 darab hal megfogásával érték el. Második helyen Varga Gábor- Andrási Roland páros 1528 pontot horgászott össze, 39 db hallal. A harmadik helyen végzett Oláh Gergely – Kiczkó Károly 1476 pont, ami 41 db halat jelentett. A forduló legnagyobb hala egy 72 cm-es süllő, amit Oláh Gergely fogott.
Gratulálunk a versenyzőknek! Köszönjük a Varga család vendéglátását és gondoskodását!
Találkozunk a harmadik, befejező fordulón Tiszaroffon, amit, mint mindig a Mátrai Pergetők Egyesülete rendez!

Na, igen! Fotóalbum...
Még mindig nincs veszve semmi, kéretik türelemmel lenni! :)

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 7
Összes: 1280139
Hónap: 5395
Nap: 189