Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


XV. Csónakok Pergető OB - EREDMÉNYEK és beszámoló

OB 2017. I. forduló _Markaz_EREDMÉNYEK

 

XV. Csónakos Pergető Országos Bajnokság
2017. 05.14., Markaz

Beszámoló


A 2017-es sorozat első fordulója  - a tavalyihoz hasonlóan - szintén egy új helyszínen került megrendezésre. A Visontai Erőmű és Bánya Dolgozóinak Egyesülete és elnökük Faragó László volt a házigazdánk a versenyen. Ezúton köszönjük, hogy vendégül láttak a kezelésükben lévő Markazi-tározón.

A tóban élő ragadozó halállományban a süllő és a kősüllő dominál, de mint az edzésnapok is bizonyították a csuka és a balin állománya sem szegény és megtalálható benne a harcsa és a sügér is. A tréningen a csapatok így különböző halak fogására építhették fel a versenytaktikájukat. A verseny hetében már számos csapat ismerkedett a tározó haltartó helyeivel és annak lakóval. A pénteki és szombati hivatalos edzésnapon a mezőny 90-95%-a vízen volt.

Mint később kiderült, senkinek sem volt oka panaszra és a vasárnapi verseny sokhalas fordulót ígért. Természetesen nem múlhat el pergető verseny váratlan fejlemények nélkül! Szombat délután erről az időjárás gondoskodott. A Híradóban is bemutatott mátrai zápor, zivatar, majd jégeső formájában aláhulló csapadékzóna széléből bőven jutott nekünk is, ami azt jelenti, hogy a tározó jeget ugyan nem, viszont esőt nagy mennyiségben kapott.  A megduzzadó patak sárfolyamként zúdult le a hegyoldalról, alaposan bekoszolva a tározó vízét.

Az edzésnapokon jól felépített tervek borulni látszottak, főképp, hogy vasárnapra az addigi borús-esős időjárás, napsütéses, légnyomás emelkedéssel járó erősen melegedő időt ígért. A verseny így még izgalmasabbá vált.
Korai regisztráció, reggeli és eligazítás után a versenyzők kihajóztak a tározóra. Egy mókásra sikeredetett rakétaindításra megkezdődött a verseny. A tározó és a 41 versenyző csapat nagysága és a halak épsége miatt, hat mérlegelő csónak dolgozott folyamatosan. A verseny korai szakaszában gyorsan jöttek a fogások és ez tíz óra magasságig kitartott, majd az utolsó órában újra erősödő kapókedvvel jelentkeztek a halak. A verseny végére sikerült 152 db halat mérlegelni.

A második rakéta fellövése véget vetett a versenynek. Következett az ebéd, a rendezőknek pedig az értékelés. Miután elkészült, kifüggesztettük az eredményeket, hogy minden csapat ellenőrizhesse a helyességét, majd egy negyed óra múlva megkezdődött az eredményhirdetés is. A dobogós helyezettek átvették a kupákat és a forduló támogatójától Gombár Jánostól a Fehér Amúr Horgászcentrum tulajdonosától a nyereményutalványokat.

Ezzel hivatalosan véget ért az első forduló, amit a Mátrai Pergetők Egyesülete rendezett nagy rutinnal és gondossággal. Ők több mint egy évtizede rendeznek különböző horgászversenyeket, ez a tapasztalat érezhető volt ezen a hétvégén is. Magam és a versenyzők nevében köszönjük munkájukat! A helyszínről pedig csak annyit, hogy számos csapat kérdezte, hogy mikor rendeznek itt újra versenyt…
Találkozunk Kalocsán a II. fordulón!

                                                                                                                  Mészöly Sándor
                                                                                                              szövetségi kapitány


Képek a versenyről:
http://​http://www.halfogok.hu/fenykepek/2017.05.12-14.---ob-i.-fordulo--markaz/

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 2
Összes: 1291327
Hónap: 4024
Nap: 172