Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


XV. Csónakos Pergető OB - 5. forduló és összetett eredmények

A Pecatúrában az OB 5. fordulója!
15.50-től...!

Tisza tó_5. forduló_eredmények


2017 OB_Összetett eredmények

 

Fényképek a fordulóról:
http://www.halfogok.hu/fenykepek/2017.10.29.---ob-v.-fordulo--tisza-to--tiszafured/


 

 

XV. Országos Csónakos Pergető Bajnokság
5. forduló
Tisza-tó, Tiszafüred
2017. október 29.


BESZÁMOLÓ

Az utolsó az 5. forduló, ahol befejeződik a 2017-es OB sorozat, ahol kiderül kik az idei év legfelkészültebb csapatai, kik lesznek dobogósok, akik a jövő évben Magyarországot fogják képviselni a világbajnokságon. Az öt fordulós OB bevezetése óta nem nevezett még ilyen sok csapat a bajnokságra. A szakbizottság, mintha sejtette volna ezt, mert az idei fordulók helyszínei kijelölésekor törekedtek a nagy –legalább 60 hektár területűek- kiválasztására. Így legkisebb helyszínünk a 4. fordulón a 72 hektáros Pécsi-tó volt. A versenypályák méreteivel semmi probléma nem volt, így a versenyzőknek az időjárás és a változó vízállások okoztak leküzdendő feladatot.
Gondoljunk vissza: a markazi fordulón szombatján a Mátrára lezúduló jégesőre, Kalocsán az áradó-apadó Dunára, a Velencei-tavi szombat éjszakai viharra, vasárnapi esőre, szélre. Ehhez képest az orfűi fordulón fújó szél csak szellőcske volt.
Tiszafüreden is kijutott a mezőnynek a „jóból”. A verseny hetének elején az időportálok előrejelzései már semmi jót nem ígértek a hétvégére. Péntekre már biztos volt a hétvégi ítéletidő. A kedvezőtlen irányú és nagy erejű szél a folyóvízen kijelölt versenypályának nagy szakaszát tette bizonytalanul hajózhatóvá. A rendezőség ezt mérlegelve az OVHB-val egyeztetve, a verseny helyszínéül a jóval védettebb Füredi-holtágat („B”-helyszín) jelölte ki. Erről a résztvevők e-mailben, a helyszínen gyakorlók pedig szóban is értesültek, így péntek délután már a Füredi-holtágon keresték a halakat.
A szombati edzésnap rendben és meglepő módon kellemes időben zajlott. Természetesen akadtak olyan versenyzők, akik megkérdőjelezték a pályaváltoztatást. Aztán vasárnapra megérkezett a horgászatra alig alkalmas időjárás esővel-széllel, ami egyre erősebb és erősebb lett. Mint kiderült, ezt a kedves kis időjárási helyzetet „Nárcisznak” nevezték el a meteorológusok. A szép nevű vihar egész Európát meglátogatta, katasztrófákat okozott és emberéleteket oltott ki… Ilyen időben zajlott a Csónakos Pergető OB utolsó fordulója. Tisztelet, elismerés és köszönet a fordulót és az egész éves bajnokságot végighorgászó csapatoknak!
Az idei fordulók rámutattak arra is, hogy a szabályzatunkon és a versenyek lebonyolításán is változtatnunk, pontosítanunk kell, ezért megpróbáljuk az érvényben lévő FIPSed szabályzathoz minél jobban hozzá igazítani a most is sokban hasonló szabályzatot. A jövő évi fordulókat már e szerint szeretnénk lebonyolítani, így a válogatottnak már nem sok meglepetést fog okozni a VB-n való horgászat. Az új szabályzat -mint a régi-, természetesen tanulmányozható lesz a MOHOSZ hivatalos honlapján.
Az az 5. forduló támogatója a Balzer Hungária Kft. Kovács Lajos ügyvezetője, meglepetésül minden csapatot megajándékozott egy 2018-as Balzer katalógusal és egy egyszeri kedvezményes vásárlási kuponnal. A nyertesek a kupák mellett átvehették tőle a szokásos vásárlási utalványokat. Kovács Lajosnak még voltak további meglepetései is, hiszen a többi fordulótól eltérően, a legnagyobb halat fogó horgász és a legeredményesebb női csapat is külön vásárlási utalványt kapott.
Az 5. forduló helyezettjei:
I. hely: Varga Pál – Dancsosi Mikós
II. hely: Enzsöl Gábor – Mérten András
III. hely: Elek Gyuláné – Takács Lászlóné
Legnagyobb hal: Dancsosi Mikós

3. Péli Zoltán emlékkupa (a 4-5. forduló legjobb összetett eredményét elérő csapat:
Enzsöl Gábor – Mérten András

A 2017-es év Csónakos Pergető bajnok csapata:
Brogyay Péter Pál  - Szarka-Kovács Tamás
II. hely: Hipszki Róbert – Deák Ferenc
III. Schlotthauer László – Ruff Miklós

Gratulálunk a dobogós csapatoknak és a bajnokságon részt vevő minden versenyzőnek!
                                                                                                   Köszönettel:
                                                                                                                        Mészöly Sándor
                                                                                                                               szöv. kap.


 

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 6
Összes: 1280131
Hónap: 5388
Nap: 192