Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


XVI. Csónakos Pergető OB 1. forduló -Markazi víztározó - Beszámoló

Csónakos Pergető Országos Bajnokság
1. forduló
2018. május 13.
Markazi-víztározó

Idén is a Markazi-víztározó adott helyszínt a bajnokság kezdetének. Az 1. forduló az új szabályzat próba napja is egyben, hiszen tavaly év végén az oroszországi világbajnokság után komoly átalakítás történt. Az új szabályzat így szinte azonos a jelenlegi csónakos pergető világbajnokság szabályzatával. Hajnal 5 órakor kezdődött a főpróba a regisztrációval, ami a kiírt fél óra alatt rendben megtörtént. A versenyzők kihúzták a rajtszámokat, majd újdonságként kézbe kapták a csapat tagjai nevét és versenyzői számát tartalmazó azonosító kártyákat, a rajtszámos mellényeket és a frissen kinyomtatott mérlegelő lapokat.
A csónakos mérlegelők már szombat délután átestek a „kiképzésen”, hiszen a mai fordulón megváltozik a mérlegelés folyamata. Az eredmény rögzítése innentől nem csak a mérlegelő lapon történik írásban, hanem a fogott és mérlegelt halakról fotók készülnek az azonosító kártyákkal. A fényképek bekerülnek a verseny központba, ahol folyamatos értékelés történik a verseny ideje alatt, így a befejezésekor, az ellenőrzések után, azonnal lehet eredményt hirdetni.
Hat órakor megkezdődött az öt csoportba osztott versenyzők időrendi rajtja. A nyolcas csoportok öt percenként elfoglalták helyüket a tavon és azonnal elkezdhettek horgászni. Az utolsó csoport kihajózásával egy időben már érkeztek a mérlegelőktől az első csoportok fogásairól a fényképek.
Ez egy halban gazdag izgalmas fordulót ígért. A hat és fél órás versenyidő végeztével beigazolódott, hiszen 162 db ragadozót sikerült a szorgalmas horgászoknak a mérlegelő csőbe fektetni. A fogások nagy része kősüllő és süllő volt, amit négy balin egészített ki. A 36 csapatból, csak 7 nem volt eredményes ezen a fordulón. A világbajnokság szerinti pontozás –miszerint a hal hosszát négyzetre emeljük-, változatosabbá teszi a verseny lefolyását, hiszen a halak között pár centiméter eltérés az értékeléskor sok pontnyi különbséget jelent, ezt a folyamatos értékelés alatt meg is tapasztalhattuk.
A sorozat támogatása is megújult, a Ferroflex2005 kft. a magyarországi Colmic-Herakles forgalmazója biztosítja a nyereményeket mind az öt fordulóra. A kft. ezen felül a Team Hungary gyémánt fokozatú támogatója is egyben.
A fogások összesítése után megtörtént az eredményhirdetés, miszerint a mai nap nyertes a Szarka-Kovács Tamás – Brogyay Péter Pál páros lett, második helyen végzett Hipszki Róbert – Deák Ferenc. (Ez a két csapat alkotja az idei válogatott gerincét egyébként.) A harmadik hely Karsai Richárd – Beliczki Zoltán kettősének jutott.
A győztesek átvették a Mohosz által biztosított kupákat, a Colmic-Herakles nyereményutalványokat. Gratulálunk a helyezetteknek és a fordulón elinduló versenyzőknek! Köszönet illeti a Mátrai Pergetők Egyesületét, hogy bevállalták elsőnek az új formájú verseny lebonyolítását és a tőlük megszokott színvonalon rendezték a markazi fordulót! Találkozunk a második fordulón, ami a Duna folyón egy új helyszínen, Kulcson kerül megrendezésre!

Fényképalbum:
http://www.halfogok.hu/fenykepek/2018.05.13---xvi.-csonakos-pergeto-ob-1.-fordulo---markazi-viztarozo/

 

 
 Képgaléria


halfogók


Levelezőlista
Statisztika

Online: 5
Összes: 1280136
Hónap: 5393
Nap: 188